Alinur Aktaş Kimdir?

Alinur Aktaş, iki dönem Bursa’nın İnegöl ilçesinde Belediye Başkanlığı yapmış, daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde Belediye Başkanı seçilerek, siyasi hayatında 3.dönem başkanlık yaparak oldukça dikkat çekici bir siyasi kariyere imza atmaktadır.

Zaman zaman polemiklere sahne olsa da, herkesin kafasında bir soru var?

Alinur Aktaş Kimdir?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş

Alinur Aktaş, siyasi kariyerine 2002 yılında AK Parti İnegöl kurucu yönetim kurulu üyesi olarak adım atmış ve 2004 yılında merhum Belediye Başkanı Hikmet Şahin‘in Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olması sonrasında İnegöl Belediye Başkanlığına aday gösterilmiş ve 2004 yılında ki yerel seçimlerde İnegöl Belediye Başkanı seçilmiştir.

Alinur Aktaş hakkında biraz daha detay bilgi verirsek;

Bursa’nın İnegöl İlçesinde 1970 yılında dünyaya gelen Alinur Aktaş (49 Yaşında), ilk, orta ve lise tahsilini İnegöl’de, lisans eğitimini ise Bursa’da Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde tamamlamıştır.Siyasi kariyeri öncesinde İnegöl’de bir çok kurumsal yerde çalışan Alinur Aktaş, Sevinç Aktaş ile evlidir ve bu evliliklerinden Hilmi Aktaş ve Sıla Aktaş adlarında 2 çocukları bulunmaktadır.

Alinur Aktaş, Sevinç Aktaş, Hilmi Aktaş, Sıla Aktaş
Alinur Aktaş, Sevinç Aktaş, Hilmi Aktaş, Sıla Aktaş

Alinur Aktaş, özel sektördeki iş hayatında Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak görev yapmış, iyi derece İngilizce ve Arapça bilmektedir.Uzun yıllar boyunca İnegöl’deki büyük mobilya sanayi firmalarında üst düzey yöneticilik yapmış merhum Belediye Başkanı Hikmet Şahin ile yakın dostlukları ve Hikmet Şahin’in Bursa Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde aday gösterilmesine istinaden, İnegöl Belediye Başkanlığı seçimlerinde Ak Parti tarafından aday gösterilmiş ve 28 Mart 2004 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde %42,89 oranında oy alarak İnegöl Belediye Başkanı seçilmiştir.

Alinur Aktaş’ın İnegöl’de göreve başlamasıyla, bir çok başarılı proje gerçekleşmiştir, bu projeler arasında Yeni İnegöl olarak adlandırılan bugün iki etaptan oluşan Toki Konutları ve bölgesi, İnegöl Kent Müzesi, Mobilya İhtisas OSB Projeleri, Kapalı Semt Pazarı, Umuteli, Yenilenen Oylat, Modef Fuarları, Ahmet Türkel Çevre İmar Yolu, Dev arıtma tesisi projesi, Doğa Sporları (DOSTUM), Yeşil Enerji ve Turizm Merkezi projeleri yer almaktadır.

29 Mart 2009 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Ak Parti tarafından yeniden aday gösterilen Alinur Aktaş, yerel seçimlerde %46,5 oranında oy alarak ikinci kez İnegöl Belediye Başkanı olarak görevine kaldığı yerden devam etmiştir.

30 Mart 2014 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Ak Parti tarafından üçüncü kez aday gösterilen Alinur Aktaş, bu sefer seçimlerde %55,2 oranında oy olarak üçüncü kez İnegöl Belediye Başkanı seçilerek, Bursa’nın hem merkez hem de ilçe bazında Ak Parti’nin kalesi konumuna gelmesini sağlamışlardır.

Tarihler 2017 yılına gösterdiğinde Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarının istifa etmelerinin ardından kulislerde dolaşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe‘nin de istifa edeceği söylentileri iyiden iyiye ortaya çıkmıştır ve Recep Altepe’nin istifası sonrasında İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2 Kasım 2017 tarihinde meclis oylaması sonucunda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştur.

Tarihler 31 Mart 2019 yılını gösterdiğinde yapılan yerel seçimlerde, Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayı olarak gösterilmiş (ki kendisi gibi diğer istifa sonrası seçilen başkanlardan sadece kendisi aday gösterilmiştir) karşısında ittifak olarak Bursa’nın Nilüfer İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yer almış ve Ak Parti ile MHP ittifakı sonucunda tüm oyların %49,62 sini alarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek, kendisinin 4. dönem başkanlık koltuğuna oturması gerçekleşmiştir.

Aktaş İnegöl Belediyesi’ne verdiği hizmetlerden dolayı farklı organizasyonlarda birçok ödüle layık görülmüştür.

– Şehir ve Başkan Dergisi tarafından 2007 senesinde Sosyal Hizmet dalında “Yılın Belediye Başkanı” ödülü

– Yerel Yönetim Dergisi tarafından 2010 senesinde Kentsel Dönüşüm Dalında “Yılın Belediye Başkanı” ödülü

– Özel Kalem Dergisi tarafından 2012 senesinde “Yılın İlçe Belediye Başkanı” Ödülü

– Time Dergisi tarafından 2014 senesinde “Yılın Belediye Başkanı” ödülü

– Kent Ekonomisi ve Kültür, Sanat ve Turizm Etkinlikleri kategorisinde 2015 senesinde ödül almıştır.

– Marketing Türkiye tarafından 2015 senesinde Mobilya sektöründeki desteğinden dolayı “Kente Değer Katan Markalar” ödülü.

– Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği tarafından 2016 senesinde “Yılın En Başarılı İlçe Belediye Başkanı”

– Uluslararası Radyocular Birliği tarafından 2016 senesinde 8. Alkışı Hak edenler ödül programında “Yılın Alkışı Hak Eden Belediye Başkanı” ödülü

– Skyreporter Dergisi tarafından 2017 senesinde Bütçe Yönetimi ve Performansı alanında ödül almıştır.

– Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından 2017 senesinde Etkin Belediye Proje Yarışmasında ödül

– Marka Belediyeler Dergisi tarafından 2017 senesinde “Marka Belediye ve Marka proje” ödülü

– Özel Kalem Dergisi tarafından 2017 senesinde “Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı” ödülü almıştır.

İnegöl’den Bursa’ya transfer olan siyasetçiler arasında Hikmet Şahin, Ayhan Salman ve Alinur Aktaş olarak güçlü bir İnegöl ekolü oluşmasına neden olmuşlardır.

Yorum yapın