Yasemin Erkut Kimdir?

Yasemin Erkut kimdir diye bir araştırma yaptığınız da karşınıza çıkacak aynı isim soy isimli iki farklı kişi az da olsa kafa karışıklığına neden olacaktır. Bu yazımız da aynı ad soyadı taşıyan Yasemin Erkut kişilerinin ikisini de tanıtmış olacağız ve siz hangi Yasemin Erkut‘u arıyorsanız bu yazımızda bulmuş olacaksınız.

İki adet Yasemin Erkut‘un ilki Tarık Akan’ın eski eşi Yasemin Erkut‘tur ve hakkınızda bilmeniz gerekenler;

Tarık Akan’ın Eski Eşi Yasemin Erkut Kimdir?

Tarık Akan ve Özlem Üregül isimleri bir arada kullanıldığında mutlaka bir isme daha ihtiyaç duyulur, bu isim Yasemin Erkut’tur. Yasemin Erkut, 2016 yılının 16 Eylül gününde kaybettiğimiz usta oyuncu Tarık Akan’ın 1986 ile 1989 yılları arasında evli kaldığı ve resmi olarak Tarık Akan’ın tek evliliğidir.

Tarık Akan'ın Eski Eşi Yasemin Erkut
Tarık Akan’ın Eski Eşi Yasemin Erkut

Mey Diageo Kurumsal İlişkiler Departmanı Yöneticisi Yasemin Erkut Kimdir?

Yasemin Erkut Mey İçki
Yasemin Erkut Mey İçki

39 yaşında (Doğum tarihi 1980) olan Yasemin Erkut, başarılı iş hayatında, 2014 yılının Ocak ayından beri Mey Diageo İçki Kurumsal İlişkiler Departmanı Yöneticisi olarak devam etmektedir.Şuan ki görevinde departman lideri olarak kamu iletişim stratejilerinin belirlenmesi, kurumsal iletişim ve iç iletişim konularında ki projeleri yönetmektedir.

Eğitim hayatının lise dönemini, Norveç Kraliyet bursu sayesinde Red Cross Nordic United World College‘da tamamlayan Yasemin Erkut, üniversite hayatını ise Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi alanlarında burslu olarak Mount Holyoke College‘de tamamlamıştır.

Sadece akademik başarılarıyla sınırlı kalmayan Yasemin Erkut, 2002 yılında ABD kongresinde Demokrat Parti Başkanlık Ofisinde görev alan ilk Türk olarak dikkatleri üzerine çekmiştir. Eğitim hayatını Uluslararası Ticaret alanında American University‘de tamamlayarak Türkiye’ye dönüş yapmıştır.

Başarılarla dolu bir geçmişi bulunan Yasemin Erkut, Türkiye dönüşü sonrasında ABD Büyükelçiliği’nde ticari ilişkilerin geliştirilmesi, karşılıklı ticaret hacminin arttırılması ve kamu ile ilişkiler alanında 9 yıl gibi uzun bir süre kıdemli danışman olarak çalışmıştır.

Burada ki görevinden sonra, Herbalife International’da devlet ve kurumsal ilişkiler bölge müdürü pozisyonunda Azerbaycan, Yunanistan ve Türkiye’deki çalışmalarda sorumlu yönetici olarak iş hayatına devam etmiştir.

Şirket temsilcisi olarak bir çok dernek ve ticaret odasında görev alan Yasemin Erkut, 2017 yılından bu yana kurucu üyesi olduğu Kamu İletişimi ve Kurumsal İlişkiler Yönetimi Derneği‘nin (KİYED) 2017 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Tarık Akan ve Yasemin Erkut’un Çocukları Kimler?

Tarık Akan ve Yasemin Erkut çiftinin üç adet çocukları olmuştur, bu çocuklar;

  • Barış Zeki Üregül
  • Özlem Üregül
  • Yaşar Özgür Üregül

Barış Zeki Üregül Kimdir?

Barış Zeki Üregül, 20 Eylül 1986 yılında doğmuştur. Annesi Yasemin Erkut babası Tarık Akan’dır. Televizyon ekranlarında ilk defa Pis Yedili dizisinde Küçük Bey rolünde boy göstermiştir. Oldukça uzun boylu olan Barış Zeki Üregül, Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri mezunudur.

Barış Zeki Üregül kiminle evlidir?

Barış Zeki Üregül, 15 Ocak 2017 yılında şarkıcı Asya Engin ile evlenmiştir. Bu evlilikten Gece adını verdikleri bir kızları doğmuştur.

Özlem Üregül Kimdir?

Tarık Akan ve Yasemin Erkut’un kızları olan Özlem Üregül, 1988 yılında doğmuştur ve 2019 yılı esas alınırsa 31 yaşındadır. 15 Temmuz 2018 yılında Özlem Üregül, Canberk Akkaya ile evlenmiştir.

Yaşar Özgür Üregül Kimdir?

Tarık Akan ve Yasemin Erkut’un küçük erkek çocukları olan Yaşar Özgür Üregül, 1988 yılında doğmuştur ve 2019 yılında 31 yaşında olmaktadır.

Sık Sorulan Sorular

Tarık Akan’ın kızı kimdir?

Tarık Akan’ın kızı Özlem Üregül’dür.

Tarık Akan’ın oğlu kimdir?

Tarık Akan’ın iki oğlu bulunmaktadır, büyük oğlu Barış Zeki Üregül, küçük oğlu ise Yaşar Özgür Üregül’dür.

Barış Üregül kaç yaşındadır?

Barış Üregül 2019 yılına göre 33 yaşındadır.

Tarık Akan’ın gerçek adı nedir?

Tarık Akan’ın gerçek adı Tarık Tahsin Üregül‘dür.

Tarık Akan aslen nerelidir?

Tarık Akan 13 Aralık 1949 yılında İstanbul’da doğmuştur, aslen Gümüşhane kökenlidir.

Tarık Akan Eşi kimdir?

Tarık Akan’ın resmi nikahlı eşi Yasemin Erkut’tur, 1986 ile 1989 yılları arasında evli kalmışlardır.

Tarık Akan’ın boyu kaç cm’dir?

Tarık Akan, Türk Sinemasının en uzun boylu aktörlerinden biridir ve 192 cm boyundadır.

Tarık Akan’ın çoçuğu var mı, kaç çocuğu var?

Tarık Akan’ın çocuğu vardır, Yasemin Erkut ile olan evliliğinden üç(3) çocuğu bulunmaktadır, isimleri sırasıyla; Barış Zeki Üregül, Özlem Üregül ve Yaşar Özgür Üregül’dür.

Tarık Akan’ın annesi kimdir?

Tarık Akan’ın annesi Yaşar Üregül‘dür.

Yorum yapın