Galatasaray – Sivasspor Maçı Analizi (Derin Bir Nefes)

Rıza Çalımbay Beşiktaş’ı çalıştırırken 2004-05 sezonunda Denizlispor maçında 19’da Ronaldo atılmış, takımı 10 kişi kalmış 53’de Tümer Metin’le 1-0 öne geçmişti. 69’da Tümer Metin atılmış, takımı 9 kişi kalmış 80 küsürde sonradan oyuna giren Ahmet Yıldırımla 2-0 öne geçmişti. Kadiköy’de kalecisiz kazanırken BJK kulübede yine Rıza Hoca vardı.

Eğer bugün Djerlek son dakikada sadece dokunması gereken topa şut atmayıp dokunsa hem 10 kişi ile Galatasaray’a 3 gol atıp 3-3’ü yakalayacak, hem 80’den sonra oyuna giren iki oyuncu deplasmanda gol atmış olacak hem Rıza Çalımbay bir kez daha tarihe geçecekti. Ama Djerlek zor olanı yapınca, Galatasaray zor günler geçirdiği bir dönemde ağzından ve burnundan olmasa da rahat bir nefes almış oldu.

Galatasaray’da sans verilen rotasyon oyuncuları bana göre sınıfı geçti. Florin Andone ilk yarıda kendi çabası ile 2 gol atarak(Birincisi Aboubakar golü) Falcao yoksa ben varım dedi. Oyuncu zaten hız ve hızlanma konusunda benden geçer not almıştı. Onlara bugün gol vuruşlarını da ekledi. Sivasspor’da beğendiğim bir oyuncu olan Mert Hakan, biraz paylaşımcı olsa GS değil SS 1-0 öne geçerdi. Sonuç olarak Galatasaray Real Madrid maçı öncesi kazanarak moral buldu.

İspanya ligi liderinde Djerlek’in kaçırdığı golü kaçıracak oyuncu olmadığı için çok daha konsantre olmak gerekiyor. Muslera bildiğiniz gibiydi. Her zaman her yerde takımın 1 numarası olmaya devam ediyor.

Yorum yapın