Doğu Demirkol Kimdir? En Kapsamlı Doğu Demirkol Biyografisi

BluTV’de yayınlanan Doğu dizisiyle oldukça beğenilen Doğu Demirkol, internet ortamlarında başlayan macerası ile bugün bir çok kişi tarafından bilinen bir oyuncu haline gelmiştir. Farklı bir tarzı olan Doğu Demirkol, yaptığı başarılı işlerden sonra bir çok kişi tarafından merak edilir oldu ve en kapsamlı biyografi yazılarının sitesi olan Prusa Haber’de bu sefer ki konuğumuz Doğu Demirkol… Bu yazımızda Doğu Demirkol kimdir, nerelidir, ailesi kimdir, evli midir, sevgilisi kimdir gibi merak ettiğiniz tüm sorulara yanıt bulacaksınız…

Doğu Demirkol Kimdir? Hayatı, Ailesi ve Biyografisi

Asıl adı Aydın Doğu Demirkol olan ünlü oyuncu ve komedyen 6 Eylül 1985 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Eğitim hayatında ortaokulu Amasya’da liseyi ise Ankara’da okumuştur. Lisans eğitimi ise İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü bitirmiştir. Annesi Mersin’de doğmuş mesleği Avukat, babası ise Çerkez kökenli bir Balıkesirli’dir. Henüz youtube fenomenlerinin bu kadar revaçta olmadığı yıllarda abiler adında çektiği bir video ile zamanın sözlük sitelerinde zirve olan ve caps olarak her yerde paylaşılan Doğu Demirkol, bugün kü seviyesine gelebilmek için oldukça emek vermiş bir kişidir.

Doğu Demirkol
Doğu Demirkol

Doğu Demirkol’un ilk videosu Abiler adında şakirtlere gönderme yaptığı videodur. Hain Fetö örgütünde yer alan kişilerin evlerde yapılan sohbetlere kişi toplamak için kullandığı cümleleri ve tarzı aynen yansıtan Doğu Demirkol, bu başarılı videosu ise İncisözlük sitesinde en çok paylaşılan ve capsi yapılan bir kişi olmuştur.

Daha sonrasında ise stand-up gösterisi ile Yetenek sizsiniz yarışma programına 2012 yılında katılmıştır. Burada yaptığı stand up gösteri pek sevilmemiş hatta izleyiciler tarafından yuhalanmıştır. Stand -up gösterisinde sorulan kendisine ne iş yapıyorsun sorusuna aslında Bilgisayar mühendisliği mezunuyum demiştir fakat babam zengin olduğu için çalışmıyorum diyerek bir giriş yapmıştır. Babasının mesleği sorulduğunda ise Genel Cerrah (Doktor) olduğunu dile getirmiştir.

Doğu Demirkol, zaman içerisinde BKM Mutfak ekibine katılmıştır ve zaman zaman BKM Mutfak yapımları tarafından desteklenmiştir. Bunun bir örneği olarak 2016 yılında Güldür Güldür programına konuk olarak katılmıştır ve Yetenek sizsiniz programında yaşadığı zorlu anları biraz olsun aradan geçen yıllar içerisinde telafi etmeyi bilmiştir.

Bilgisayar mühendisi olan Doğu Demirkol gösteri sanatlarının dışında bazı filmlerde de yer almıştır. 2018 yılında Ali Atay’ın yönetmiş olduğu Ölüm Dünya adlı filmde usta oyuncularla birlikte bugünlerde Exxen platformunda Gibi adlı yapımda yer alan Feyyaz Yiğit ile beraber oynamıştır. Yine 2018 yılında Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmiş olduğu Ahlat Ağacı filminde Sinan Karasu karakteri ile göz doldurmuş ve kariyer basamaklarını hızlıca çıkmaya başlamıştır.

Filmlerin yanı sıra BKM Mutfak’ın Açık Mikrofon isimli programında da gösteriler yaparak seyirci kitlesini genişletmiştir.

Doğu Demirkol, yıllar sonra yine bir Acun Ilıcalı yapımı olan O Ses Türkiye programında stand-up gösterisi yaparak 7 sene öncesinde yaptığı toylukları ve hataları bu sefer pozitife çevirmeyi bilmiştir. Stand-up larında hayatından bolca örnekler veren Doğu Demirkol zamanla kendisini geliştirmiştir.

Doğu Demirkol, oyunculuk alanında filmlerden sonra ilk defa bir dizi ile televizyon seyircisinin karşısına çıkacaktır. Trt 1 ekranlarında Ocak 2020 yılında yayınlanmaya başlanan ve 19 bölüm yayınlanan Tutunamayanlar dizisinde Tarık Şakrak karakterine hayat vermiştir.

2020 yılında Bkm Film tarafından yapımcılığı üstlenilen Bayi Toplantısı isimli filmde Adem karakterine hayat veren Doğu Demirkol, oyunculuk kariyerinde daha da bir üst seviyeye çıkmıştır.

Tarihler 2021 yılını gösterdiğinde ise bu sefer internet platformu olan BluTV tarafından yayınlanan Doğu dizisi ile kendi hayatını anlatmaya çalıştığı Absürd-komedi tarzında ki yapımda Ege Kökenli gibi Evliya Aykan gibi genç oyunculu ile yine bir çok kişi tarafından sevilerek izlenmektedir.

Dizi, film ve stand-up gösterileri haricinde bir başka girişimi ise 2021 yılı Ocak ayında Mustafa Sandal ile yapmış olduğu Tekrar isimli düet single çalışması ile bir şekilde gündemde kalmaya devam etmiştir.

Güncelleme: 02.01.22

Doğu Demirkol, 2022 yılında Fox TV ekranlarında yayınlanmaya başlayan “Maske Kimsin Sen?” isimli yarışma programında jüri üyeliği de yapmaya başlamıştır.

Doğu Demirkol Hangi Dizilerde Rol Aldı Oynadı

  • 2021 – Doğu – BluTV – Doğu Demirkol
  • 2020 – Tutunamayanlar – TRT 1 – Tarık Şakrak

Doğu Demirkol Hangi Filmlerde Rol Aldı Oynadı

  • 2020 – Bayi Toplantısı – Adem Ballı
  • 2018 – Ölümlü Dünya – Zafer
  • 2018 – Ahlat Ağacı – Sinan Karasu

Doğu Demirkol Hakkında Sık Sorulan Sorular

Doğu Demirkol hangi üniversite mezunu?

Doğu Demirkol, İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezundur.

Doğu Demirkol hangi takımlıdır?

Doğu Demirkol Fenerbahçe Spor Kulübü taraftırıdır.

Doğu Demirkol hangi burçtur, burcu nedir?

Doğu Demirkol 6 Eylül tarihinde doğduğu için Başak burcudur.

Doğu Demirkol neden yuhalandı?

Doğu Demirkol ilk olarak 2012 yılında katıldığı Yetenek Sizsiniz programında seyirciyi biraz aşağılayan bir tarzda stand up gösterisi yapınca seyirci bu duruma kayıtsız kalmadı ve 1000 kişi tarafından yuhalanmıştır.

Doğu Demirkol evli mi, sevgilisi var mı?

Doğu Demirkol, 19 Şubat 2020 yılında yer aldığı Bayi Toplantısı isimli filmin galasına nişanlısı Farah Zeynep Abdullah ile katılmıştır. Henüz evli değillerdir.

Yorum yapın