Katherine Heigl Kimdir?

Katherine Heigl, isminin uzun hali ise Katherine Marie Heigl, 24 Kasım 1978 tarihinde Washington, Amerika’da doğan ve televizyon dizisi Grey’s Anatomy‘deki rolü ve bir dizi popüler romantik komedi filmlerindeki rolleriyle tanınan Amerikalı aktris, bazı rollerinde ki tarzıyla günümüzün Bridget Nielsen‘ı…

Katherine Heigl, kariyer basamaklarına çok erken yaşlarda başladı, çocukken modellik yapmaya başlayan ve televizyon reklamlarında oynamaya devam eden Heigl, henüz 14 yaşındayken ilk filmi olan O Gece‘de önemli bir performans sergiledi ve arından bir dizi küçük roller takip etti. Lise’den mezun olduktan sonra oyunculuk kariyeri yapabilmek için Los Angeles’a taşındı. Çok geçmeden komik fantazi türünde film olan Wish on a Star (1996) ve Bride of Chucky (1998) Chucky’nin Gelini filmlerinde önemli rollere sahip oldu.

1999 yılında kült olan bilim kurgu dizisi Roswell‘de ki uzaylı Isabel ile büyük bir çıkış yakaladı. 2002 yılında Roswell bittikten sonra Love Comes Softly (2003) ve devam filmi Love’s Enduring Promise (2004) filmlerinde rol aldı. Tarihler 2005 yılını gösterdiğinde Heigl için büyük bir parlama noktası olan Grey’s Anatomy dizisindeki Dr. Isobel (Izzie) Stevens rolü, onu çok daha büyük kitlelere tanıtma fırsatı verdi. Shonda Rhimes tarafından yaratılan Grey’s Anatomy dizisi bir grup cerrahi stajyerlerin hayatlarına odaklanıyordu ve Heigl bu dizide ki rolü ile tam bir yıldız haline geldi ve 2007 yılında en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında Emmy Ödülü‘nün sahibi oldu.

Katherine Heigl, tv dizilerinde ki oyunculuğuna ek olarak bir kaç metrajlı filmde görünmeye devam etti, ta ki 2007 yılında Judd Apatow’un Knocked Up filminde en büyük başarıyı yakaladı. Alışılmadık türde bir romantik komedi filmi olan Knocked Up’ta eğlence muhabiri rolünde ki Heigl ile tek gecelik ilişki yaşadığı bir taşçı (Seth Rogen) arasında geçen olaylara odaklanan film büyük bir başarı yakaladı ve tüm dünyada 220 milyon dolarlık bir hasılat ile ciddi bir başarı gösterdi.

Heigl’in sonraki filmleri ise 2008 yılında 27 Dresses, 2009 yılında ciddi bir şekilde Bay Doğruyu arayan nedime rolünde oynadığı The Ugly Truth, ve de yetim bir bebeği yetiştirmekle görevlendirilmiş çift rolünde oynadığı Life as We Know it (2010). Heigl, bu filmlere ek olarak aksiyon komedi türünde yer alan Killers (2010) filminde eski bir suikastçi ile evlenen kadın rolünde ve yine aynı türde One for the Money (2012) filminde acemi bir ödül avcısı rollerinde seyirci karşısına çıktı. Oynadığı değişik rollerden birisi de 2017 yapımı gerilim türü film olan Unforgettable‘da eski kocasının nişanlısını dehşete düşüren kadın rolünü oynadı. Yine kariyerinde topluluk komedilerinde de oynadığı roller bulunmakta bunlar 2011 yapımı New Year’s Eve ve 2013 yapımı The Big Wedding. Ayrıca animasyon komedi filmi olan The Nut Job (2014) ve devam filminde sincap seslendirmesi rolünde yer almıştır.

Televizyon ekranlarına dönüş yapan Heigl, State of Affair adlı drama’da ABD başkanına CIA ile irtibatta yardımcı olan kişi rolünü oynadı. Kariyerine avukat rollerinde devam etti, 2017 yapımı Doubt ve Suits adlı dizilerde sıkı, iş bitirici avukat rollerinde büyük ilgi topladı.

Katherine Heigl Hakkında Merak Edilen Sık Sorulan Sorular

Katherine Heigl’in boyu kaç cm?

Katherine Heigl, 174 cm boyunda oldukça uzun boylu bir oyuncudur.

Katherine Heigl’in kocası kimdir, kiminle evlidir, çocuğu var mıdır?

Katherine Heigl, 2007 yılından beri müzisyen Josh Kelley ile evlidir ve bu evlilikten Naleigh Kelley, Adalaide Marie Hope Kelley, Joshua Bishop Kelley Jr isimlerinde 3 adet çocuğu bulunmaktadır.,

Katherine Heigl’in toplam kazancı ne kadardır?

Oynadığı film ve dizilerden elde ettiği toplam kazanç 30 Milyon Dolar değerindedir.

Katherine Heigl kaç yaşındadır ve ne burcudur?

24 Kasım 1978 tarihinde doğan Heigl, 2020 yılına göre 42 yaşındadır ve yay burcudur.

Katherine Heigl Eşi, Kocası Josh Kelley
Katherine Heigl Eşi, Kocası Josh Kelley
Katherine Heigl
Katherine Heigl
Katherine Heigl Kimdir Fotoğrafları Görselleri Şekilleri
Katherine Heigl Kimdir Fotoğrafları Görselleri Şekilleri
Katherine Heigl Aktris
Katherine Heigl Aktris

Yorum yapın